
Recept: Lactose vrije cheesecake
Lees hier het recept
Met simpele lactose-vervangers kun je gemakkelijk een overheerlijke taart maken. Zoals deze cheesecake met Bastognebodem en vlaaivruchten.
ππ€-πππ π
Deze taart is een no-bake taart. Je hoeft hem dus niet in de oven te bakken. Je maakt hem in 3 stappen.
πππ© πππ ππ π£π€πππ?
250 gram Bastognekoeken
100 gram plantaardige margarine
400 gram lactosevrije yoghurt met vanille-kokos smaak (Jumbo)
200 gram lactosevrije roomkaas
50 ml. amandelmelk
8 blaadjes gelatine
1 zakje vanillesuiker
1,5 blikje vlaaivruchten
Taartvorm met bakpapier op de bodem
ππ€π ππ ππ π©π π¬ππ§π ?
Verwarm de margarine in een pan op lage temperatuur op de kookplaat. Verkruimel de Bastognekoeken met een keukenmachine of een vijzel. Schep de koekkruimels door de margarine. Doe het mengsel in de taartvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet het een half uur in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Mix de roomkaas met de yoghurt en vanillesuiker. Verwarm de amandelmelk op lage temperatuur in een pan. Knijp de gelatine uit en roer dit door de amandelmelk totdat het oplost. Roer dit door het roomkaasmengsel en giet de vulling op de Bastognebodem.
Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Zet ook de vlaaivruchten alvast koud.
Verdeel als laatste de vlaaivruchten over de taart.
α΄α΄α΄ sα΄α΄α΄α΄ΚΙͺα΄α΄!
πππ§πππ£π© π’πΜπ© π§π€π€π’π₯π§π€ππͺππ©ππ£
Wil je deze taart maken, maar dan mΓ©t roomproducten? Vervang de margarine dan door roomboter. En gebruik voor de vulling 250 ml. opgeklopte slagroom met 2 zakjes klopfix en 1 zakje vanillesuiker, en 200 gram gewone roomkaas. Roer de slagroom en de roomkaas door elkaar. Je hoeft dan geen gelatine te gebruiken.