
Recept: Perentaart uit de stoomoven
Verras je familie, vrienden of collega’s met dit overheerlijke perentaartje uit de stoomoven!
Ingrediënten:
300 gram Krokante Kermis koekjes
200 gram roomboter
4-5 grote handperen
50 gram pecannoten of walnoten (in kleine stukjes gehakt)
50 gram witte of lichte basterdsuiker
Bakpapier
Verwarm de oven voor op 170 graden en gebruik stoomtoevoer 2, of kies gemiddelde stoomtoevoer. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de roomboter in een steelpannetje op lage temperatuur. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Roer dit door de gesmolten boter. Doe het koekmengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Snij de peren in kwarten. Schil en ontpit de peren en snij ze vervolgens in dunne plakjes. Gebruik een grote kom. Meng de basterdsuiker en de pecannoten erdoor. Doe de perenvulling in de vorm en druk lichtjes aan.
45 minuten in de combi-stoomoven
Laat de taart afkoelen en verwijder de rand van de vorm.
Lekker met een toef slagroom!