Ga naar hoofdinhoud
Perentaart uit de stoomoven

Recept: Perentaart uit de stoomoven

Verras je familie, vrienden of collega’s met dit overheerlijke perentaartje uit de stoomoven!

Ingrediënten:

300 gram Krokante Kermis koekjes

200 gram roomboter

4-5 grote handperen

50 gram pecannoten of walnoten (in kleine stukjes gehakt)

50 gram witte of lichte basterdsuiker

Bakpapier

 

Verwarm de oven voor op 170 graden en gebruik stoomtoevoer 2, of kies gemiddelde stoomtoevoer. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Smelt de roomboter in een steelpannetje op lage temperatuur. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Roer dit door de gesmolten boter. Doe het koekmengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Snij de peren in kwarten. Schil en ontpit de peren en snij ze vervolgens in dunne plakjes. Gebruik een grote kom. Meng de basterdsuiker en de pecannoten erdoor. Doe de perenvulling in de vorm en druk lichtjes aan.

45 minuten in de combi-stoomoven

Laat de taart afkoelen en verwijder de rand van de vorm.

Lekker met een toef slagroom!

 

 

Maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend gesprek!
0543 512 410  info@destruker.nl

De Struker groene balk

Contact

Technopark 18
7102 JM  Winterswijk
E: info@destruker.nl
T: 0543512410

KvK-nr: 76042383
BTW-nr: NL 8604 86 849 B01

Openingstijden

Maandag 12:00-18:00
Dinsdag t/m vrijdag: 09:30-18:00
Zaterdag: 10:00-16:00

Volg ons!

Back To Top