
Deeg rijzen in de stoomoven
Wist je dat je deeg perfect kunt laten rijzen in de stoomoven?
De stoomoven is de ideale plek om je gistdeeg voor pizza of brood te laten rijzen. Stoom verbetert en versnelt de deegbereiding en voorkomt dat het deeg uitdroogt. Bovendien blijft het deeg mooi elastisch. De beste temperatuur om het deeg te laten rijzen is ongeveer 27-30 graden.
Brood bakken met stoom
Als je je brood wilt afbakken, doe je dit ook in de stoomoven. Door te bakken met stoom wordt brood luchtiger en wordt de korst krokanter dan bij bereiding in een gewone oven.
Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen met een stoomoven? Je kunt bijvoorbeeld sous-vide koken, heerlijke maaltijden regenereren (opwarmen), bakken met de kerntemperatuurmeter, fullsteam koken & combi-steam koken.
Meer weten over je stoomoven?
Heb jij een stoomoven van De Struker Keukens, maar gebruik je hem nog te weinig, en wil je er meer over weten? Kom langs bij De Struker Keukens Winterswijk voor uitgebreid advies. Een afspraak maken is altijd goed, dan geeft Suzan je alle informatie over de stoomoven.
Tot snel!